הלך לכם המצבר באמצע הדרך? הרכב לא מניע? התחפרתם בחולות ולא משנה כמה נאבקתם אין איך להיחלץ? בדיוק בשביל זה קיימים שירותי גרירה וחילוץ. זהו מעין ‘מוסך נייד’, אשר מגיע פיזית למקום בו נתקעתם עם הרכב ומסייע בפתרון הבעיה. אם החילוץ לא מספיק, ואין אפשרות אחרת בהסתמך על המצב, השירותים מספקים גם כן כאמור אפשרות של גרירת האוטו וטיפול בו במוסך מורשה.
באילו מצבים ייתכנו שירותי גרירה?
שירותי הגרירה מסייעים במצבים שבהם אין איך לטפל בבעיה שנגרמה בתנאי שטח. אז איש המקצוע המוסמך יצטרך לגרור את הרכב עד למוסך מורשה, ושם לטפל בבעיה שהביאה להשבתת הרכב. בדרך כלל, שירותי גרירה מוצעים במקרים כמו: בלמים שחוקים וצורך בהחלפתן, תקלות מורכבות במצבר, בעיות בדיאגנוסטיקה לרכב וכו’. שירותי הגרירה מגיעים לשאת את הרכב בדיוק מהנקודה בה הוא ממוקם, ומובילים אותו למוסך לשם טיפול בבעיה שנגרמה.
ההבדלים בין שירותי גרירה פרטיים לבין ביטוח
בהרבה מקרים, פוליסת הביטוח מכסה מצבים בהם יש צורך בשירותי גרירה וחילוץ, ואז ניתן להיעזר בשירותים אלו דרך חברת הביטוח. ביטוח הרכב ושימוש בסעיף של שירותי גרירה וחילוץ עשוי להביא בחסכון העלויות.
– הביטוח דורש תשלום שנתי של כ150 שקלים עבור גרירה, בעוד באופן פרטי השירות יעלה בין 200-300 בכל פעם שיהיה צורך בגרירה.
– פוליסת הרכב מחייבת תשלום מראש, כך שהשירות ניתן כמעט בחינם, לעומת התשלום הפרטי שמתומחר פר גרירה (המחיר עצמו יחושב לרוב לפי מרחק בקילומטרים).
– זמני הגעת הגרר – הזמנת גרר דרך פוליסת הרכב תהיה כרוכה בזמנה הגעה של עד 3 שעות. הסיבה לכך היא שרבים פונים לחברות הביטוח, אשר צריכות לתאם לעוד הרבה מבוטחים אחרים שירותי גרירה למול הפזורות שעובדות איתן. לעומת זאת, גרירת רכב באופן פרטי על ידי חברות פרטיות מתחייבת להגעה של עד 60 דקות.
– הזמנת שירותי גרירה באופן פרטי מאפשרת ללקוח לבחור באיזו חברה ייעזר, לעומת פוליסת הרכב, המכתיבה מראש איזו חברה תוקצה לאיזה לקוח.
כפי שניתן להבין, יש יתרונות לפה ולשם. עם זאת, הבחירה בחברה פרטית מאפשרת לכם להתנהל באופן ישיר מול החברה, כך גם תקצרו זמני המתנה וגם תוכלו להיות בטוחים שזו החברה האידיאלית להיעזר בה.