ההנחיות לגבי חידוש הטסט על פי משרד התחבורה הן ברורות, ומי שלא פועל לפיהן, לא יכול לעלות על הכביש עם הרכב. אולם יש מי שלא מחדש את הטסט שלו במכוון, זאת משום שהוא לא מעוניין יותר ברכב או לחלופין חושב שהוא לא יעבור טסט בגלל שהוא לקוי או ישן מדי. במקרים כאלו, כשכבר מרגישים שהרכב בישורת האחרונה שלו ולא רוצים לחדש את הטסט, ישנן חברות לפירוק רכבים אשר מוכנות לקנות את הרכב מבעליו. הן מצידן מפרקות את הרכב לחלקיו, ומוכרות אותו בהתאם למצבו ולמידת תקינותו.
מכירת רכבים ללא טסט בישראל
כאשר מוכרים רכב ללא טסט, העברת הבעלות על הרכב לא תיעשה בדואר, כשם שאנחנו רגילים, אלא דרך משרד הרישוי בלבד. כאשר מגיעים למשרד הרישוי המחוזי, הקונה צריך לחתום על טופס בו הוא מצהיר כי הוא יודע שרכש רכב ללא טסט, ושהוא מבין שאת המשמעויות ואת ההגבלות הנגזרות מכך. רק לאחר שהוא חותם על טופס זה, ישנו היתר להעביר בעלות על הרכב.
סטטיסטית, לקוחות פרטיים לא מרבים לקנות רכבים ללא טסט. הדבר הגיוני, משום שללא טסט וללא ביטוח לא ניתן לנהוג על רכב, וכשאדם רוכש רכב חדש הוא יעדיף לרכוש אותו כשהוא כבר עומד בכל התנאים הנדרשים. אלו שכן עושות זאת בדרך כלל, הן חברות לפירוק רכבים, אשר משתמשות ברכב לצרכי סחר בחלקים ובברזל.
כיצד מסייעות חברות לפירוק רכבים?
החוק היבש אומר כי רכב שנמצא בחריגה של שלושה חודשים ומעלה במועד בו היה צריך לעשות טסט לאוטו, לא יוכל לבצע העברת בעלות. לעומת זאת, מי שיש לו ביטוח סחר ורישיון סחר שהוענקו לו ממשרד התחבורה, יכול לנהל בקלות את התהליך של מכירת הרכב ללא טסט. כך ניתן לסייע בהעברת טסט של הרכב ובתיקון הליקויים.
מי שלא עושה טסט מלכתחילה באופן מכוון, יכול כאמור למכור את רכבו לטובת שימוש בחלקיו. נציגים מטעם חברות לפירוק רכבים מגיעים פיזית למקום בו הרכב עומד, מבצעים בו בדיקה ונותנים הצעת מחיר עבורו. בהתאם להנחיות של משרד התחבורה, את סכום הכסף מקבלים במזומן. הגרירה של הרכב מתבצעת על ידי החברה עצמה, ולבסוף כולם יוצאים מרוצים.